Cărți pe care le-am început, dar nu le-am mai terminat
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Niciodată nu mi-a plăcut să încep cărți și să le las neterminate. Totuși, s-a mai întâmplat din diferite motive. Ori am intrat într-un reading slump, ori nu m-au captivat, ori pur și simplu am început altele și am uitat complet ce citeam înainte. Sincer, plănuiesc să mă reapuc de ce am aruncat deoparte. Așa că aceasta este o listă cu cărțile pe care le-am început, dar nu le-am mai terminat.
1. HARRY POTTER SI TALISMANELE MORTII – J.K. ROWLING
O carte, cu siguranță, cunoscută de toți. Țin minte că am decis să citesc seria Harry Potter destul de târziu, pe la 13 ani, dar am adorat-o incredibil de mult. Am citit primele 6 cărți pe parcursul unui singur an, însă pe ultima am abandonat-o. Cumva simțeam că mă plictisește și nu îmi făcea mare plăcere să o citesc. Acum îmi pare rău, dar sper ca vara aceasta să apuc să recitesc toată seria și, cu această ocazie, să parcurg până la final și ultimul volum.
Sunt convinsă că, oricum, seria aceasta a avut un impact imens asupra multor copii, iar chiar și cei care nu sunt pasionați de citit au auzit măcar odată de faimosul Harry Potter. Eu am văzut toate filmele și presupun că acesta este alt factor care m-a determinat să pun volumul 7 deoparte. Sau poate doar simțeam ca nu sunt pregătită să las în spate acea lume magică, împreună cu toate personajele de care m-am atașat. Într-un fel mă bucur că încă există o mică bucățică nedescoperită de mine din acel univers.
Pentru cei ce nu știu, pe parcursul a 7 cărți, ne întâlnim cu Harry Potter, un băiat care află la vârsta de 11 ani că este un vrăjitor și trebuie să lupte pentru a-l învinge pe Voldemort.
Pagini rămase: 236/620
2. INOCENTII – IOANA PÂRVULESCU
Am început această carte înainte de clasa a 8-a și am iubit-o instant. Avea acel „gust” al copilăriei pe care ajungem să-l căutăm în adolescență și chiar ca și adulți. Am descoperit-o uitându-mă la 4fără15, iar în timpul anului școlar am aflat că mă poate ajuta la examen. Oricât de absurd ar suna, cred ca acela a fost momentul în care mi-am pierdut din interes. Când o citeam, simțeam că trebuie să fac un efort în plus, adică să caut secvențe relevante, potrivite pentru asocierea de la exercițiul 9.
Pe scurt, urmărim o familie din Brașov și evoluția acesteia pe strada Maiakovski prin ochii mezinei, Ana. Suntem alături de aceștia în toate aventurile, observăm tranziția copiilor în adolescenți și modul în care comportamentul și interesele acestora se schimbă.
Pagini rămase: 56/335
3. AVENTURILE LUI SHERLOCK HOLMES – ARTHUR CONAN DOYLE
Au trecut 2 ani, poate chiar puțin mai mult, din momentul în care am început cartea. Țin minte că am avut o perioadă în care eram obsedată de Sherlock și totul a început după ce am văzut serialul realizat de BBC. Atunci am descoperit că îmi plac romanele polițiste și am spus că ar fi perfect să încep să citesc chiar „Studiu în roșu aprins”. Am devorat cartea pe parcursul a 2 sau 3 zile. Exact același lucru s-a întâmplat și cu „Semnul celor patru”. Ambele m-au fascinat și m-am distrat incredibil de tare comparând lucrarea originală cu perspectiva modernă a serialului. Totuși, când am ajuns la acest volum, entuziasmul meu s-a diminuat și am ajuns să mă chinui să înțeleg anumite detalii ale cărții. Într-adevăr, presupun că am fost și puțin intimidată de numărul paginilor.
Arthur Conan Doyle a scris mai multe cărți, nu doar seria despre Sherlock, însă aceasta este cea mai cunoscută. Chiar și când autorul a declarat că nu va mai scrie cărți despre faimosul detectiv și a ucis personajul pentru a da finalitate poveștii, fanii au fost atât de revoltați încât Arthur Conan Doyle a fost nevoit să-l readucă pe Sherlock Holmes la viață.
Când auzim numele Sherlock Holmes ne gândim la un detectiv genial, ce rezolvă crime împreună cu doctorul Watson (my favourite duo❤️) și încearcă să îl înfrunte pe diabolicul Moriarty. Fun fact: când aveam în jur de 4-5 ani am primit un DVD cu Tom și Jerry, era un fel de crossover între desenele animate și Sherlock Holmes, iar pentru mine era cel mai mișto film.
Pagini rămase: 569/683
4. CREIERUL FERICIT – LORETTA GRAZIANO BREUNING
În vara 2023, am împrumutat această carte de la o prietenă pentru că: 1) îmi plăcea coperta, 2) prezintă un subiect interesant și despre care vreau să fiu informată, 3) nu mai încercasem să citesc de plăcere nonficțiune până în acel moment. În prima fază, m-am lăsat absorbită de carte și de toate informațiile noi și interesante pe care le aflam la fiecare întorsătură de pagină, dar, pe când m-am apropiat de mijlocul cărții am început, din nou, să-mi pierd interesul și devenea din ce în ce mai greu să țin pasul cu termenii științifici folosiți. Sunt foarte sinceră când spun că îmi doresc din tot sufletul să termin această carte pentru că este atât de interesantă și simpatică și simt că aș rata atât de multe informații dacă decid să nu termin de citit.
Cartea prezintă atât obiceiuri prin care putem crește nivelul de serotonină, dopamină, oxitocină și endorfină din creier, cât și modul în care ele acționează și modul în care creierul nostru funcționează.
Pagini rămase: 101/314
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Comentarii
Trimiteți un comentariu