Tot ce am reușit să citesc vara aceasta

     În câteva zile se termină și această vară, iar eu m-am decis să public o listă cu tot ce am reușit să citesc. Chiar dacă am avut ceva timp liber, mi se pare că am parcurs prea puține cărți. Acest sentiment nu m-a luat prin surprindere deoarece se întoarce la fiecare final de vară, de toamnă, de vacanță, și, evident, de an. Luând în considerare faptul că am fost plecată aproape toată luna august, cred că lista întocmită nu este una atât de nasoală:).   1.       BALADA ÎNCHISORII DIN READING – OSCAR WILDE    Am început această carte în luna mai, însă am terminat-o la mijlocul lui iunie, chiar dacă nu este foarte lungă. Eu dețin varianta bilingvă, ceea ce înseamnă că, în mintea mea, citesc dublul numărului de pagini originale. Oricum, există multe beneficii la o ediție de genul, deci merită. În plus, avea și o grămadă de note (care aveau și ele farmecul lor), așa că eram nevoită să sar de la pagina pe care o citeam la final de nen...

As Good As Dead - Holly Jackson

    Dacă ar trebui sa aleg o serie de cărți pe care sa o citesc pana la sfârșitul lumii, prima serie la care mi-ar zbura gândul ar fi “A Good Girl’s Guide to Murder”. Astăzi vedem cum se termina povestea lui Pip în “As Good As Dead” scrisă de Holly Jackson.


“Pip se pregătește să meargă la facultate, dar este încă bântuită de felul în care s-a încheiat ultima sa investigație. Deși s-a obișnuit deja să primească amenințări cu moartea în urma podcastului ei despre crime adevărate, adolescenta nu poate să nu remarce un mesaj anonim care revine cu insistență: „Cine o să te caute când tu vei fi cea dispărută?”

Curând, amenințările se înmulțesc, iar Pip își dă seama că cineva o hărțuiește și îi vrea răul. Când începe să găsească legături între urmăritorul ei și un criminal în serie prins în urmă cu șase ani și aflat încă în pușcărie, în mintea adolescentei își face loc o întrebare neliniștitoare: „Nu cumva în spatele gratiilor a ajuns un nevinovat?”

Poliția refuză să acționeze, așa că Pip nu are de ales: ori îl găsește ea însăși pe vinovat, ori o să ajungă pe lista victimelor. Pe măsură ce diabolicul joc de-a șoarecele și pisica avansează, Pip descoperă că toate informațiile se învârt în jurul acelorași persoane și evenimente, iar dacă nu găsește mai repede răspunsurile corecte, va avea o soartă cumplită.”



Am atât de multe lucruri de spus despre cartea aceasta încât nici nu știu de unde sa încep. În comparație cu celelalte doua, as good as dead a fost mult mai întunecată, dar a reușit sa fie mult mai previzibila. M-am prins din prima cine este ucigașul și am fost putin surprinsă de cât de mult i-a luat lui Pip sa descopere, având în vedere experiența ei în acest domeniu. 


La începutul cărții observam ca Pip suferă de PTSD din cauza evenimentelor care s-au întâmplat la finalul cărții precedente și începe sa ia droguri pentru a face fata traumei, ceea ce mi se pare dubios. Adică nu îmi pot da seama de ce Pip, unul dintre cele mai deștepte personaje, alege calea asta în loc sa se duca la terapie  și sa vorbească cu un specialist. Foarte out of character dacă mă întrebați pe mine. Apoi ajungem la amenințările pe care le primește fata și la faptul ca acționează singura în loc sa ceara ajutorul poliției. Asta înțeleg pentru ca în primele cărți observam cât de incompetenta poate fi poliția din Little Kilton. Ajunge sa investigheze din nou și sa descopere criminalul sau mai bine zis criminalul sa o descopere pe ea (o sa înțelegeți la ce mă refer după ce citiți). 


De la jumătatea cărții este introdusa o latura a lui Pip mai întunecată decât oricare alta. Isi creează probleme chiar și când are opțiunea de a scapă de ele și ajunge sa îl implice și pe Ravi în toată situația. Șocant este ca Ravi chiar o ajuta și e de acord cu planul ei, dar lăsând la o parte gravitatea situației, îmi place mult de tot cât de bine s-a descurcat Pip sa iasă din probleme. Totuși finalul e atât de trist încât dacă nu îl citeam în public aș fi plâns foarte tare. Pentru a ii proteja pe toți cei dragi ei, Pip decide ca după ce va pleca la facultate va rupe legătură cu aceștia, iar planul ei pare sa funcționeze pana ce primește un mesaj de la Ravi, care nu a încetat sa spere ca intr-o zi se vor reîntâlni.


Acum tot ce mai am de spus este ca autoarea a creat o serie incredibil de bine planificata, iar evoluția personajelor este vizibila pe parcursul lecturii. Din partea mea acesta carte primește 4.5/5⭐️ și sunt nerăbdătoare sa văd ce alte proiecte mai are Holly Jackson în plan.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Good Girl, Bad Blood - Holly Jackson

4 cărți pe care aș vrea sa le citesc din nou de parca ar fi prima data

Tot ce am reușit să citesc vara aceasta