Tot ce am reușit să citesc vara aceasta

     În câteva zile se termină și această vară, iar eu m-am decis să public o listă cu tot ce am reușit să citesc. Chiar dacă am avut ceva timp liber, mi se pare că am parcurs prea puține cărți. Acest sentiment nu m-a luat prin surprindere deoarece se întoarce la fiecare final de vară, de toamnă, de vacanță, și, evident, de an. Luând în considerare faptul că am fost plecată aproape toată luna august, cred că lista întocmită nu este una atât de nasoală:).   1.       BALADA ÎNCHISORII DIN READING – OSCAR WILDE    Am început această carte în luna mai, însă am terminat-o la mijlocul lui iunie, chiar dacă nu este foarte lungă. Eu dețin varianta bilingvă, ceea ce înseamnă că, în mintea mea, citesc dublul numărului de pagini originale. Oricum, există multe beneficii la o ediție de genul, deci merită. În plus, avea și o grămadă de note (care aveau și ele farmecul lor), așa că eram nevoită să sar de la pagina pe care o citeam la final de nen...

Hoțul de cărți - Markus Zusak

    „Hoțul de cărți” de Markus Zusak a devenit, cu siguranță, într-un timp foarte scurt, una dintre cărțile mele favorite.

    O urmărim pe Liesel Meminger, o fetiță care trăiește în Germania Nazistă, ajunsă în pragul unei familii noi și a unei aventuri cu totul și cu totul sfâșietoare.

    Este un sentiment normal, ca pentru orice copil, să nu te simți binevenit sau la locul tău când aparții unui loc nou și știind că nu te vei mai întoarce vreodată de unde ai plecat. În cazul lui Liesel, a existat o persoană care i-a fost alături și care a învățat-o care este înțelesul cuvântului „prietenie”.

    Cartea abordeaza unul dintre cele mai serioase și crunte subiecte, acela fiind realitatea. Te face să realizezi că poate chiar ai totul și că ar trebui să fii fericit pe baza acestui gând.



    Un mare impact asupra poveștii este adus de către narator, aceasta fiind mereu pe aproape. Probabil v-ați aștepta ca Liesel să fie acel om, dar ea este doar o altă persoană a cărui suflet va ajunge acolo unde ajung toate.

    Când Max apare la ușa casei sale, panica bate si ea la ușă. Liesel trebuie să mintă.

    Să țină secrete.

    Să crească prea repede.

    Dar, până la urmă, nu toți facem asta fără intenție?

    Totuși, există un loc în care Liesel se simte în siguranță, în pace. Cuvintele citite îi aduc alinare cum și acordeonul tatălui ei îi oferă un adăpost numai al lor.

    Cartea a primit o ecranizare reușită, deși cititorii cărții pot rămâne puțin dezamăgiți. Multe dintre scenele din carte sunt schimbate radical, deși cele din roman au un efect mai puternic.

    Personajele au fost construite foarte bine, fiecare demonstrându-și calitățile, dar în același timp arătându-și defectele.

    Modul de scriere al autorului a fost unul minunat și de apreciat. Acesta te transportă într-adevăr cu gândul la trecut și te pune să îți adresezi anumite întrebări.

    Asemenea temei abordate, acțiunea este una dureroasă din punct de vedere emoțional. Nu garantez că va face pe toată lumea să plângă, așa cum a fost în cazul meu, dar sigur vă va lăsa cu un gol adânc în stomac.

    Pentru mine, cartea a câștigat cu certitudine 5/5⭐️ . Sper să fie și pe placul vostru!

Scris de Șufană Alexia

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Good Girl, Bad Blood - Holly Jackson

4 cărți pe care aș vrea sa le citesc din nou de parca ar fi prima data

Tot ce am reușit să citesc vara aceasta